Praktiskt

När: 24-28:e augusti, 2022
Språk: Skandinaviska (Svenska, Danska, Norska)
Åldersgräns: 0 år för deltagande (barn är välkomna!), 18 år för vuxna roller. Undantag kan ges vid anmälan.
Kontaktemail: team@atropos.se
Facebook: Facebook group
Var: Årås Kvarn, nära Ulricehamn, Sverige

Sovarrangemang: Sker inlajv, antingen i mindre rum eller i större sovsal.
Mat: Mat kommer lagas på lajvet av ansvariga funktionärer samt frivilliga deltagare. Om man skriver upp sig på ett eller flera matpass i anmälan så reduceras anmälningsavgiften något.
Estetik och dräkt: 1800-tal, bondesamhälle eller enkel medelklass. Estetiken på det här lajvet vilar främst på två ben. Det ena är att vi vill skapa en romantiserad och lite drömlik värld med en somrig atmosfär. Det andra är att vi vill porträttera människor som till vardags har det lite mer torftigt och slitigt men nu trots det plockat fram det finaste de har för att tillsammans fira och skapa några vackra minnesvärda dagar tillsammans. Grunden bygger på skandinavisk folkdräkt och folklig modedräkt under 1800-talet. Då folkdräkt var mer traditionella dräktskick från olika bygder och områden så var folklig modedräkt en egen tolkning av samtidens mode. Alltså det som man bar i städer men med en folklig tolkning. Vi kommer inte dra en hård gräns men vissa roller klär sig gärna mer moderiktigt enligt det större gemensamma modet i samhället medan andra lutar åt folklig dräkt. Vi vill inte bestämma specifika årtal eller region utan siktar på en tillåtande blandning där helheten och känslan är viktigare än enskilda plagg och historisk korrekthet. Det borde gå att få till dräkten med lite blandning av secondhandfynd, lite lånat och kanske ett sömnadsprojekt eller två

Schema: Välkomnande, informationsmöte och början på workshops, kommer alla ske på kvällen den 24:e Augusti. Workshops och lajvstart den den 25:e.

Pris: Vi har valt ett system där vi hoppas göra lajvet tillgängligt för så många som möjligt, och där vi hoppas att vi gemensamt kan finansiera lajvet för de med sämre ekonomi. För att genomföra lajvet behöver vi i genomsnitt få in 3200 kr per person.

Anmälan: Öppnar klockan 20:00 den 27:e Mars. Den går då att hitta här på hemsidan.

Platser fördelas efter två principer, först för att uppnå en bra spelarbalans med olika önskemål, och sekundärt via lottning inom de olika grupperna. Vi hoppas även kunna erbjuda flera stycken prisnedsatta biljetter om möjligt.